Виктория Скрипал: Чичо ми не е жив, а Юлия я държат като заложник

Не знам какво се е случило. Сергей Викторович не го виждаме и чуваме, тоест - според мен той не е жив, а Юлия я държат като заложник. Това заяви Виктория Скрипал, племенница на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, в интервю за bTV. Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени на 4 март м.г. в британския град Солсбъри.

Виктория разказа как е разбрала за случилото се с чичо й и братовчедка й: „Разбрахме, че са в болницата, в интензивното отделение. После бяха в реанимация и никого не допускаха до тях. На 6 март обаче Борис Джонсън направи изявление, после и Тереза Мей”.

Когато Великобритания започнала да гони руски дипломати племенницата на Скрипал осъзнала, че никога повече няма да види роднините си.

И до ден днешен Виктория се съмнява в твърденията, че чичо й и братовчедка й са били отровени с нервнопаралитичното вещество Новичок. „Когато говоря с хора, които са запознати, на нас ни казват – Новичок е бойно отровно вещество клас А, най-висок клас. Тоест, хората, заразени с това вещество, не би трябвало да оживеят при никакви обстоятелства. А от британската страна разбираме, че този Новичок къде ли не са го оставяли, звучи смешно”, смята тя. Виктория дори се пошегува, че "Новичок не действа на руснаци въобще. Явно действа избирателно”.

Виктория Скрипал не вярва в "българската следа": „Българският бизнесмен е бил отровен с пестициди в салатата и кафето. У тях, вкъщи и в ресторант. Ами може би жена му лошо е измила салатата. Защото, за да може този Федотов да сложи пестициди в кафето, трябва да е бил у тях. Бил ли е у тях? Не. А в ресторанта?”, пита тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят