Виктор Орбан към Бенямин Нетаняху: Унгария твърдо застава срещу антисемитизма

Нетаняху и Орбан

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви на израелския си колега Бенямин Нетаняху, че страната му твърдо застава срещу антисемитизма, предава Ройтерс.

Виктор Орбан нарече „престъпление“ факта, че през Втората световна война, Унгария не защитава еврейското си малцинство.

„Дълг на всяко унгарско правителство е, да защитава гражданите си независимо какъв е произходът им. По време на Втората световна война Унгария не уважи моралните си и политически задължения“, каза Орбан.

Израелският премиер Нетаняху заяви от своя страна, че Унгария е в първите редици на страните, които се противопоставят на антисемитизма.

„Има нов антисемитизъм, който се изразява в антиционизъм. Това е делегитимирането на единствената еврейска държава. В много отношения Унгария е сред първите държави, които се противопоставят на тази антиеврейска политика. Аз одобрявам това и изразявам благодарността на правителството си“, каза Нетаняху.

Двамата обсъдиха и други въпроси като мигрантската криза и борбата срещу тероризма.

„Унгария не иска смесено население, не иска да променя настоящата си етническа конфигурация, и няма да се преклони под чужд натиск“, каза унгарският премиер относно отказа си да приеме мигрантските квоти на Европейския съюз.

https://twitter.com/netanyahu/status/887292402016407553

 

 

 

 

 

https://twitter.com/netanyahu/status/887247309326749696

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа