Виктор Орбан: Мигрантите са жертви на европейската либерална политика, не са бежанци, а търсят по-добър живот

Според министър-председателя на Унгария Виктор Орбан мигрантите не са бежанци, а търсят по-добър живот в Германия, Австрия и Швеция. „Те са жертви на местните конфликти и на европейските либерални политики, които ги накараха да вярват, че те могат да дойдат тук, като в обетована земя“, пише Heti Világgazdaság.

Той посочи, че миграцията води до влошаване на обществената сигурност, до социални, здравни, културни и икономически последици.

„В неделя мнозина ще обърнат внимание на Унгария и въпреки, че на пръв поглед въпросът на референдума е прост, в момента той засяга съдбата на Европейския съюз и на Унгария“, заяви Орбан.

„Страната има чувствително географско положение, като през тридесет години тя се намира на острието на европейските масови дебати. Така бе през 1956 г., така бе и през 1989 г. Сега е същото“, добави той.

Орбан подчерта, че не търси ролята на „eвропейски будилник“. „Ние просто искаме да защитим себе си и никой друг освен нас, не може да реши това“, добави той. Ръководителят на правителството подчерта, че Европейският съюз е на кръстопът между обновяване или разпадане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа