ВиК-Шумен търси авария, откри басейн на аванта

Село без вода заради курортен комплекс

Жители на шуменското село Черни връх, разположено в живописен район, се ожалиха от липса на вода по високите места, от ВиК-дружеството тръгнали да търсят авария, а най-неочаквано се натъкнали на курортен комплекс с басейн, в който водата не се отчитала. Според официалното съобщение, е факт нерегламентирано ползване на питейна вода. "При спрян спирателен кран преди водомера в момента на проверката е установено ползване на вода от всички консуматори, включително и пълнене на басейна", оповестяват от ВиК. Съставен е констативен протокол за извършено нарушение, който бил подписан без възражение, а потребителят бил длъжен да заплати 6 070,49 лв., изчислени по нормативна база за година назад.

ВиК открили кражбата на вода в края на миналата седмица, но до началото на тази от курортния комплекс платили само малка част от дължимата сума. В понеделник била разкрита нова незаконна връзка, а във вторник водоподаването към имота било прекратено.

"Смятаме, че е абсолютно недопустимо цяло населено място да бъде лишено от нормално водоподаване, за да може един курортен комплекс да развива дейност", коментират от дружеството.

По техни данни, въпреки наличния басейн, бани и други водни екстри плюс ресторант водомерът на комплекса отчитал досега 50-60 кубика вода месечно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България