Виолета и Красимир Гюлмезови: Между нас има много силна връзка

-Пет години нямахме деца, но силната вяра ни дари с две рожби, убедени са дует "Шик"

- В навечерието на Коледа и Нова година каква е равносметката ви за отиващата си 2018-а?

Вили: Лично за мен това беше една много тежка година, тъй като загубих един от най-близките си хора - моята майка. Живях сякаш в облаците. В такива тежки моменти си даваш сметка за важните неща в живота. Инак настъпващите празници са хубави. За мен Коледа и Великден са най-хубавите християнски семейни празници. А сега за Коледа и Нова година съм си намислила да си пожелая нещо хубаво.

- Не си ли си пожелавала досега нещо специално с настъпването на Нова година?

- Ами не. Винаги съм била доволна и щастлива, децата са около нас, събираме се с приятели и всичко е минавало просто като истински празник. Може би за мен е настъпил моментът на мечтите.

- А в творчески план как мина 2018-а?

Красимир: Направихме грандиозно събитие на 15 април в зала "Арена Армеец" - голям концерт. За толкова години на сцената не съм се чувствал толкова щастлив в професионален план. Страхотно е зад теб да е Симфоничният оркестър на БНР. Беше едно знаменателно събитие, на което изпяхме най-златните си песни. Имахме интересни гости. В последствие направихме още няколко концерта из страната.

Сега с Вили записахме две съвсем нови песни, едната от които е коледна, а другата за Нова година, които ще се пеят само по празниците, но пък ще са с дълъг живот. Вече правим планове и за 2019-а.

- Децата ви Рада и Никола пораснаха. По какъв път тръгнаха?

В.: Рада работи и учи магистратура в НБУ по специалността Интелектуална собственост, а Никола записа Кино и телевизия и в момента се занимава с фотография и видеотехника.

- Доколко си спомням, дълго чакахте появата на децата си.

В.: Да, така беше, имах проблеми със забременяването. Ходих по разни лекари, знахари, кални бани... Пет години беше едно ходене по мъките, но, убедена съм, силното ни желание да имаме деца ни помогна. Преди това бях се отчаяла, мислех, че причината да не забременявам е в мен и в един момент дори предложих на Краси да се разделим - да си намери друга жена, която да му роди. Тогава той ми каза: "Не, аз искам да живея с теб, ако трябва, ще си осиновим дете". И след това чудото стана - забременях с Никола, после дойде и Рада.

- Обикновено в арт гилдията дългите и единствени бракове трудно просъществуват. Каква е рецептата за оцеляването на вашия?

К.: Компромисите и най-важното - между двамата трябва да има много силна връзка. Има една приказка, че всеки следващ брак едва ли ще е по-удачен от предишния. Партньорството е много важно Някои хора си мислят, че като имат 2-3 деца, бракът им е гарантиран, но не е така - трябва да има партньорство. Ето ние с Вили живеем от толкова години заедно, заедно работим, заедно пътуваме, заедно сме на сцената...

- Точно заради това, че непрекъснато сте заедно, можехте и да си писнете, а вие продължавате напред!

В.: Имаме си начини да си почиваме един от друг. Краси е достатъчно добър творец и често се вглъбява в себе си, а и той повече работи за нашето семейство.

К.: Това не значи, че имам надмощие в семейството. Търсенето кой е по-най е една от причините за разводи. Много от хората, които изкарват повече пари за семейството си, мислят, че това е най-важното. Всички сме временно на тази земя, а и многото пари често носят нещастие.

Скоро бях възхитен от големия син на Петър Слабаков, който гостува с жена си в едно телевизионно предаване. Двамата дълго време са живели в САЩ, а сега са се установили в едно бургаско село, направили хлебарна и всеки ден с един микробус разнасят хляб по къщите и тогава казаха, че не делят къщите на бедни и богати. Обясниха и защо са се върнали в България - защото колкото и пари да имаш, те губят значение, когато виждаш как животът ти изтича.

- Имали ли сте период, в който сте се разделяли за дълго?

В.: Да, и тогава преживях голям кошмар. Краси отиде да работи в Кипър и в този период синът ни Никола преживя операция. За да не сме сами вкъщи, детето предложи да отидем при баба му. И на другия ден ми се обадиха, че апартаментът ни е разбит и ограбен.

 

Димитър Недков: Изтокът и Западът имат изгода от окървавен сблъсък между Русия и Украйна

Инструментариумът на модерната дипломация днес е в ръцете на глобален елит, който се нуждае от подобни конфликти, за да доказва превъзходството си върху човечеството, убеден е писателят

- Г-н Недков, когато погледнем към света днес, той изглежда по-объркан от всякога - с войни, катастрофи и хаос. Наистина ли светът се намира в най-големия си безпорядък от когато и да е било преди?

- Днешният разбъркан, бих го нарекъл разпадащ се на съставните си части свят напълно преповтаря света от началото на ХХ век. Същото противопоставяне на т.нар. „Велики сили“, същите предреволюционни ситуации в резултат на все повече зейващата огромна пропаст между политико-олигархичните елити и обикновения човек. За огромно съжаление и усещането за „мирис на кръв“ все повече насища и без това пренаситения от смъртоносни прахови частици озонов слой на планетата Земя. За пореден път човечеството преповтаря едни и същи грешки, напълно загърбило поуките на хилядолетната си история.

- Каква според вас е причината за този хаос и вижда ли се краят му?

- Основната причина е нарушеният баланс между мъдростта и богатството, между материалното и духовното. Битието ни е подчинено на див капитализъм в най-експлоататорския му вариант за арогантно разграбване на природните богатства в полза на малка група транснационални корпорации, лишила икономиките от моралните принципи. Тотална криза за демократичните ценности, натикани в дъното на килера на политическата система. Отнемането на изконни права и свободи на народите, чрез провалилия се неолиберален глобалистки модел. Лишаване на нациите от суверенитета им с оправданието, че тяхната национална сигурност е възможна, единствено ако бъде дадена „под аренда“ на колективни военно-полицейски съюзи и структури, обслужващи имперските амбиции на самопровъзгласилите се за единствени Властелини на света самоназначили се елити.

- Какви ценности господстват днес в света и по-специално в Европа?

- Господства грубият, арогантният материализъм. Сбъдна се проповедта на Гордън Геко от кинолентата „Уолстрийт“, че алчността не е порок, а основната ценност, задвижваща конкуренцията в надцакването на човек от човека. За съжаление сбъдна се и моето твърдение от трилогията „Знакът на българина“, че в началото на третото хилядолетие в битката за енергия, вода и въздух човек за човека ще престане да бъде човек. Човешката съдба днес е вкарана в кутийките на екселските таблици на международните финансови институции, които са единствен инструмент в ръцете на управляващите елити. Специално за Европа, погубващият Стария континент елит се нарича брюкселска административно-олигархична система за тотален контрол върху житието и битието на европейските народи.

- Ще има ли според вас преформатиране на Европейския съюз и как ще изглежда то?

- След изборите през 2019-а Европейският съюз няма да е същият. Европа няма да е същата. Точката на кипене е достигната и надигащото се цунами на гражданското недоволство ще помете този вид Европейски съюз. Ще бъде нещо като падането на Берлинската стена през 1989-а. Все още не мога да си представя какво ще представлява обединението на европейците след изборите и дали изобщо ще се нарича Европейски съюз. В едно обаче съм сигурен - т.нар. системни партии, традиционните политически семейства ще претърпят пълен провал. Компрометирането на досегашните идеологии и политически елити в очите на избирателите е безвъзвратно.

- Англия вече напуска съюза. Възможно ли е други страни да я последват и съюзът да се разпадне?

- Всъщност, добрата стара Англия логично се завръща у дома си - на Острова, където се чувства най-сигурна и защитена от болните амбиции за поредния европейски Райх. Англичаните просто зачеркват „континенталната закуска“ от ежедневното си меню. Връщат се към традициите и ценностите си, които трябваше да заличават систематично под натиска на бюрократичната брюкселска машина. Такъв е моят прочит за Брекзита, който трудно би се поместил само в няколко реда. Няма да се изненадам, ако и други европейски народи предпочетат отново да преоткрият себе си след проваления „брюкселски опит“ за заличаване на самобитните им културни идентичности и постигането на авантюристичната цел на шепа високопоставени еврочиновници, а именно - един континент, едно население, една власт.

 

* Дейзи Ланг и Холи Бери заедно на боксов мач

* Христо Стоичков: С фейсбук футболисти не се правят

* Дейвид Хокни стана най-скъпо продаваният жив художник

Картината му „Портрет на един артист (басейн с две фигури)“ беше купена на търг за 90,3 млн. долара

* Неслихан Атагюл робува на красотата си

Актрисата изгря на корицата на Cosmopolitan

* Деси Банова заряза бебето заради купон

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 19 ДЕКЕМВРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица