Висше училище в Пловдив празнува 25-годишен юбилей навръх Димитровден

124 магистри от 13 специалности ще получат навръх Димитровден дипломите си на официална церемония, с която ще бъде отбелязана 25-годишнината на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив. Промоцията е на 26 октомври от 10.30 часа в Драматичен театър „Н.О.Масалитинов” и съвпада с честването на четвъртвековния юбилей на вуза. Средният успех на завършващите е 5.65. Випускът магистри дипломира 91 отличници, от които 20 медалисти. Те ще получат специални грамоти, медали и значки от академичното ръководство.  Концерт за юбилея ще изнесат маестро Стефан Диомов и „Петте сезона”.

По повод юбилея висшето училище организира научна конференция „България на регионите”, която ще бъде открита на 27 октомври 2017 г. от 10 часа в хотел „Holiday Inn”. Темата, по която ще представят доклади 80 чуждестранни и български учени, докторанти и постдокторанти, е „Перспективи за устойчиво регионално развитие”. Целта на конференцията е да открои проблемите и перспективите, представяйки актуални научни изследвания, да даде възможност за дискусии и да установи връзки между наука, бизнес, неправителствени организации, държавни и местни организации.

Над 120 доклада от България, Турция, Италия, Русия, Гърция и Албания ще бъдат представени в отделните секции: Икономика, финанси, инвестиции; Екологично производство на храни; Туризъм; Зелена икономика и възобновяеми енергийни източници; Опазване на околната среда и климатични промени; Агробизнес и регионална политика; Социално и културно развитие; Човешки ресурси и организационен мениджмънт. В рамките на конференцията ще се проведе и кръгла маса „Предизвикателства и решения в осигуряване на достъпно образование и пригодност за заетост в селските райони”, която ще даде възможност за обмен на знания, опит и добри практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони