Вицепрезидентът Илияна Йотова: Беше една година на амбиции

Снимка: Цветан Томчев/Архив

Беше година на амбиции и на много работа, която премина като един миг, каза пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира, че не може да се говори за никакви политически гаранции и че не може да е гарант на който и да е и особено на президента.

"Имаме проведена кампания, в която обещахме на хората политиката на България да се прави в България, обещахме независимост и социална политика и правим така, че да изпълняваме нашите обещания. За тази година една от личните ми победи е да разговарям с хора от различни политически партии.", каза Йотова.

Тя коментира и Истанбулската конвенция, като каза, че фокусът на дебатите е изместен, понеже е важно да се справи с насилието над жени и слабите, както и с домашното насилие:

"Конвенцията на този етап не може да бъде ратифицирана, с насилие не може да приемеш документ срещу насилието, трябва да са убедени българските граждани за какво я искат и какво пише в нея, но целият дебат е изместен в съвършено друга посока. Конвенцията е за превенция срещу домашното насилие и насилието над жените. Това е тема, която трябва да бъде разисквана, конвенцията има текстове, които може и да не влязат в конвенцията, но не са те тези, които се дискутират. Трябва да се види как ще решим въпроса с насилието. Това са по-важните теми."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика