Вицепрезидентът Илияна Йотова: Надявам се комисията "НДК" да си свърши работата много качествено

"Анкетната комисията за НДК е начин, по който цялата истина може да излезе пред обществото. Надявам се да си свършат работата много качествено. Това е важно, за да можем наистина, ако не сега, то поне през есента, всичките тези скандали да са приключили във всички национални институции, пред цялото българско общество. За това да покажем пред света и пред Европа, че България е модерна европейска държава." Това заяви в четвъртък в Павликени вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Няма как да се радваме на подобни новини, които за съжаление всеки ден ни засипват. Надявам се, да не се отрази кой знае колко много на подготовката за българското председателство на ЕС, макар че тя се наблюдава от всички страни", каза още вицепрезидентът.

Йотова допълни, че би била щастлива, ако в следващите дни се сложи ред в големия скандал около НДК.

"Аз твърдо вярвам, че сигналите, които са дадени на прокуратурата. Вярвам, че в прокуратурата ще си свършат своята работа и ще кажат има ли нарушение или не, в тази кавалкада от взаимни обвинения и съмнения. Действително НДК е част от големия проект за председателството на България, оттук нататък да вървим по чист път", заяви Йотова.

Тя е подчерта, че институционалните противоречия и конфронтации, не са добър белег за развитието и имиджа на България като европейска държава.

"Ще има анкетна комисия в Народното събрание. Искрено препоръчвам на колегите народни представители съвестно да си свършат работата, да излезе цялата истина пред българското общество да се види кой как и какви ангажименти е поемал, поемал ли е изобщо и оттук нататък да вървим наистина към подготовката ни за председателството, защото това е най-важният национален приоритет в този момент", категорична е Илияна Йотова.

iotova1Тя бе гост на празника на Павликени, който днес отбелязва 74 години от обявяването си за град. Сутринта в залата на Общинския съвет бе подписано двустранно споразумение за побратимяване между Павликени и руския град Стародуб от кметовете инж. Емануил Манолов и Димитрий Винокуров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика