Вицепрезидентът Илияна Йотова на зимен празник в Белица и Семково

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе спецален гост тази неделя на зимния празник на курорта Семково.

Тя посети община Белица по покана на кмета Радослав Ревански/ДПС/, който се опитва да възроди старата слава на курорта и да превърне туризма в нов шанс за по-добър живот на местните. Белица е една от общините в Пиринско с рекордна безработица, над 50%.

семково, зимен празник, илияна йотова

Кметът Ревански сподели намеренията и проектите на общината с вицепрезидента Йотова, която заяви,че Белица има пълната подкрепа на президентската институция за развитието на курорта.

Проблемът е, че земята в курортната местност не е общинска.

„Това спъва местната власт да развива курорта, за да привлича повече туристи от страната и чужбина. Общината води разговори със земеделското министерство, за да търси решение на този проблем. Единият начин е държавата да ни дари тази земя. Другият е да направим замяна на гори срещу гори. Това е ключът към напредъка на туризма в целия район. Семково и Паркът за танцуващи мечки са туристическите ни перли", разказа кметът Ревански.

Зимният празник е част от общинската стратегия з развитие на туризма.

В неделя в Семково дойдоха над 2 хиляди души.

Йотова и кметът Радослав Ревански откриха атрактивната проява и дадоха старт на различни и завладяващи спортни състезания. Много от присъстващите си направиха снимки с Илияна Йотова.

За настроението на гостите се погрижиха фолклорни ансамбли от Пиринския край. Планината се огласи от изпълненията на Ансамбъл „Пирин”, който е сред най-известните български фолклорни състави.

Любителите на зимните спортове грабнаха ските и щеките и се включиха в слалома за "Купата на Кмета”. За малки и големи имаше състезателни игри - скачане с чувал, теглене на въже, конкурс за снежен човек, футбол на малки врати. За победителите в състезанията община Белица бе осигурила грамоти и медали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България