Вицепрезидентът Илияна Йотова се среща с президента и премиера на Албания

Проблемите на българското малцинство са основен акцент на визитата в Тирана

Албания. От специалния пратеник на "Труд"

Проблемите на българското малцинство в Албания ще са основен акцент на работното посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в Тирана. Посещението започна днес и ще завърши в четвъртък.

В рамките на своята визита Йотова ще проведе срещи с президента на Република Албания Илир Мета, с министър-председателя Еди Рама и с председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи,

По време на визитата си в Албания вицепрезидентът ще се срещне и с представители на българската дружества от Корча, Голо бърдо и Гора.

Работното посещение включва среща с албански депутати с принос за приемането на Закона за българското малцинство и с българския почетен консул в Република Албания Селим Ходжай.

Визитата ще завърши с посещение на българското неделно училище в град Тирана „Христо Ботев“ и представители на българското малцинство в град Кукъс.

Българското малцинство в Албания живее предимно в североизточните и югоизточните части на страната. Посещението на Йотова ще се проведе след като то бе признато от Парламентарната комисия по правни въпроси, публична администрация и права на човека с пълно единодушие.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика