Вицепрезидентът Йотова на посещение в Босилеград и Цариброд

Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Република Сърбия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Българският вицепрезидент ще се срещне със сънародниците ни от българското национално малцинство в градовете Босилеград и Димитровград (Цариброд).

Илияна Йотова ще участва в Босилеград в откриването на документална изложба, посветена на 100-годишнината от опожаряването на града и ще бъде запозната с проекта за поставянето на възпоменателна плоча в памет на жертвите, загинали в пожарите през 1917 г.

Българският вицепрезидент ще посети град Димитровград, където ще поднесе венец пред паметника на Апостола на Свободата Васил Левски. Илияна Йотова ще се срещна с кмета на Общината Владица Димитров и с представителите на общинското ръководство, след което ще посети Културно-информационния център на българското малцинство „Цариброд“.

Вицепрезидентът ще посети Основно училище „Христо Ботев“. Илияна Йотова ще участва в церемонията по полагане на символичен основен камък за изграждането на бюст-паметник на поета и революционер Христо Ботев.

В конферентната зала към спортната зала на града българският вицепрезидент ще проведе среща с обществеността на Димитровград, в която ще участват общинското ръководство, членовете на Националния съвет на БНМ от Цариброд, представители на неправителствени организации и граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика