Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

Едно от най-ценните човешки качества е толерантността между различните етноси, желанието да помогнеш на всеки, който има нужда от теб, да подадеш ръка. Това е голямото послание на всички поколения, минали през изграждането и развитието на читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ . В тяхно име и заради децата ни наш дълг е да отстояваме този завет.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 100-годишния юбилей на Народно читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ в Еврейския културен дом в София.

Илияна Йотова подчерта дългата и нелека история на читалището, което въпреки че два пъти е затваряно, защото е еврейски културен център, е успяло да устои на времето и да се превърне в силно средище на духовност, култура и развитие.

„Нерешени световни проблеми отново ни връщат към едни от най-мрачните страници от историята. Свидетели сме на ксенофобия, разделение, език на омразата, антисемитизъм. Трябва да сме непримирими към всичко това“, изтъкна вицепрезидентът.

За активната му дейност Илияна Йотова удостои читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ с председател Мориц Машиах с почетния плакет на вицепрезидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България