Вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев: Най-важният въпрос за мен са хората в отбраната

Основната ни задача ще бъде да работим за повишаване на социалния статус на военнослужещите и цивилните, които работят в системата на отбраната, така че да имаме предсказуема прогноза за кариерно, социално и всякакъв друг вид развитие. Това каза вицепремиерът и служебен министър на отбраната Стефан Янев след като пое поста от предшественика си Николай Ненчев на церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната днес, 27 януари 2017 г.

„Най-важният въпрос за мен са хората в отбраната. Каквито и съвременни въоръжения и техника да притежаваме или да се опитваме да придобием, без хората резултатът няма да е добър“, допълни министър Стефан Янев. По отношение на предишното управление той допълни: „Смятам, че всичко, което е направено, е било в интерес на обществото, на народа на България и в интерес на Въоръжените сили“. По думите му – особено внимание ще бъде отделено на бойната подготовка.

„Основните критерии, които ще бъдат водещи в работата ни, са добронамереност, прозрачност и справедливост в управленските решения“, подчерта министър Стефан Янев.

Досегашният министър на отбраната Николай Ненчев представи пред ръководния състав на Министерството на отбраната и Българската армия новия министър Стефан Янев. „Това е човек, който се отличава с висок професионализъм и отдаденост на националната и патриотичната кауза“, каза министър Ненчев и му пожела успех. „Благодаря на всеки един от вас, за мен беше истинска чест и удоволствие да бъда сред вас“, каза още Николай Ненчев. По традиция той връчи на новоназначения министъра на отбраната икона на Свeти Георги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика