Вицепремиерът Томислав Дончев пред ГЕРБ: Време е за надграждане

Снимка: Фейсбук

Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера, изтъкна в словото си вторият оратор в зала "Армеец" – вицепремиерът Томислав Дончев.

„Първо бих искал да говоря за Европа“, посочи Дончев и обърна внимание, че е имало времена, в които е имало разруха и войни. „Сега е друго време. Сега е време да изграждаме, да надграждаме Европа, да я правим по-силна, да я правим по-сигурна. Освен благоденстваща, социална, аз искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс. Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада“, каза Дончев.

„Имаше времена не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Имаше времена на смут, на разкол. Надявам се тези времена да са минали отдавна. Сега е време да се гради и надгражда България. Като казвам да се гради нямам предвид само пътища, железници, училища, детски градини, паркове и лаборатории“, посочи още Дончев. Според него трябва да се фокусира гражданската енергия на едно място. „Не слушайте тези, които ни обясняват, че България би тръгнала по-бързо напред, като се движи назад. Едва ли някой тук се съмнява, че ние тук сме най-добрите, но имаме опит“, подчерта той.

„Имаме опит, имаме експертиза. Това не е достатъчно“, изтъкна той и подчерта, че е важно доверието. „Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика