Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха в Монтана центрове за деца и от семеен тип и раздадоха на малчуганите и младежите подаръци за Коледа.

Придружени от областния управител Росен Петков и кмета Златко Живков те гостуваха в дневния център за пълнолетни лица с увреждания и два центъра за настаняване от семеен тип, разговаряха със социални работници, възпитатели и деца и им подариха три лаптопа и кошници с лакомства.

В дневния дом и центъра за обществена подкрепа се предлагат четири от общо 21 социални услуги, които извършва община Монтана. Всеки ден дневния дом се посещава от 54 деца и млади хора, а за тях се грижат 18 души специализиран и обслужващ персонал. За момента обаче приемът в дома е прекратен тъй като капацитетът му е надхвърлен, сподели директорът Калинка Борисова.

„Има предложение от община Монтана за увеличаване капацитета за прием в центъра за обществена подкрепа и в дневния дом. Искаме да се уверим на място какво е положението и да преценим какво можем да направим”, каза министър Петков.

Вицепремиерът Марияна Никола пък заяви, че „правителството ще работи активно за преодоляване на дисбалансите между отделните региони в България и за по-бързо развитие на северозападния регион!”, След срещата кметът Живков съобщи, че е получил уверение от министър Петков, че от следващата година ще бъде увеличен капацитета на центъра за обществена подкрепа от 26 на 40, както и че програмата „Личен асистент” ще продължи и през следващите девет месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони