Вицепремиер, представители на Световната банка и „Гугъл” пристигат в Пловдив за форума „Индустрия 4.0”

Вицепремиерът Томислав Дончев и представители на Световната банка, Европейската инвестиционна банка, „Гугъл” и др. пристигат в четвъртък в Пловдив за участие в годишния бизнес форум „Индустрия 4.0”. Събитието ще се проведе в палата 7 на Международния панаир и ще бъде открито от кмета на Пловдив Иван Тотев и ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Томислав Дончев ще участва в първия панел на форума на тема „ Къде се намира България на европейската индустриална карта. Политики, които ще насърчат иновациите и растежа”, който започва веднага след официалното откриване.

Вицепремиер, представители на Световната банка и „Гугъл” пристигат в Пловдив за форума „Индустрия 4.0”

Основните цели на конференцията е да покаже иноваторите в индустрията, които вече оформят бъдещето и променят начина, по който работим, произвеждаме и живеем, както и как да намалим разходите и подобрим ефективността за по-голяма скорост и мащаб, по-умни продукти и услуги. Другите важни теми, които са предмет на двудневния бизнес форум в града под тепетата, са: „Топ 5 бизнес прогнози за Бъдещето на индустрията”, „Образованието и уменията на новaта ера: От новите начини за обучение до новите начини на работа”, „Дигиталната революция и новите бизнес модели”, „Автоматизация на производството / дигитална фабрика” и „Аутсорсинг стратегии за модерната индустрия”.

Сред лекторите се открояват имената на Аруп Банерджи, регионален директор за ЕС на Световната банка, Гунар Мюнт, директор на отдел „Иновации и конкурентноспособност” в Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Марк Никлас, директор на отдел „Иновативни политики за растеж” към Европейската комисия, Наталия Коробко, регионален мениджър „Бизнес развитие” в Google, Кадир Сенер, директор Облачни технологии и решения за бизнеса за регион Multi-country Europe в Microsoft, проф. Ахмед Буснайна, директор на Центъра за научна и инженерна наномащабна дейност в Northeastern University в Бостън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони