ВКС потвърди присъдата от 3 г. и 8 м. затвор за Мариян Ламбов, прегазил 28-годишна жена в Бургас

ВКС остави в сила въззивно решение на Бургаския апелативен съд по делото срещу Мариян Ламбов. Съдът наложи ефективно наказание от 3г. и 8м. „лишаване от свобода“ срещу Ламбов, който причини смъртта на 28-годишната Ина С. на пешеходна пътека в Бургас, съобщават от Прокуратурата за "Труд".

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Бургас, съдът определи ефективно наказание на Мариян Ламбов от гр. Бургас. Той е признат за виновен  за това, че на 25.04.2015г., около 10,20 ч. в гр. Бургас, на пешеходна пътека, находяща се на бул. „Тодор Александров“, в посока кръгово кръстовище „Трапезица“, при управление на товарен автомобил, нарушил правилата за движение и допуснал пътно-транспортно произшествие  с пресичащата пешеходна пътека Ина С. от гр. Бургас, като с деянието си причинил смъртта на момичето-престъпление по чл343, ал.3 б. „б“, вр.ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

На Ламбов е наложена забрана за управление на МПС за период от 4г.

Актът на съда е окончателен и не подлежи на обжалване или протестиране.

Присъдата  е получена в Окръжна прокуратура –Бургас за изпълнение на 29.12.2016г., като на 30.12.2016г. Ламбов е приведен  за изтърпяване на наказанието му в Затвора гр. Бургас.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право