Влагат 900 000 лева в ремонт гимназията по икономика в Търново

Осигурени са близо 900 000 лева за ремонт на гимназията по икономика във Велико Търново. Средствата са спечелени с проект за модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж”. Това съобщи директорът на училището Виолета Йосифова.

В следващите две години ще бъде направена хидроизолация на сградата, ще се подменят вертикалната и хоризонталната ВиК инсталации, ще се извърши реконструкция на покрива. Отоплителната инсталация ще се газифицира, ще бъде изградена достъпна архитектурна среда. Част от средствата ще се инвестират в нов компютърен кабинет, необходим за обучението на учениците от специалност „Икономическа информатика.

„Митническа и данъчна администрация” е новата специалност, която гимназиалното ръководство ще предложи за утвърждаване в план приема за учебната 2017/18 година.

Идеята се подкрепя от директора на Териториалната приходна агенция и педагозите се надяват тя да получи одобрението на просветното министерство", съобщи Виолета Йосифова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони