Владимир Илиев в топ 3 на бегачите на 12,5 км

Владимир Илиев демонстрира отлична бегова форма в преследването на 12,5 км на Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Българинът стартира от 28-а позиция, предвижи се с 16 места, за да завърши 12-и, най-доброто му класиране в тази дисциплина за сезона. Двете грешки в стрелбата му попречиха да се класира в топ 10. Националът записа трето бегово време вчера, като изостана на 19,4 сек от лидера по този показател Лукас Хофер (Италия). Втори на 18,1 е германецът Бенедикт Дол.

Стартът бе спечелен от двукратния олимпийски шампион Мартен Фуркад. Французинът сбърка три пъти на рубежа, но отново демонстрира, че е голям тактик и записа 59-а победа в кариерата си. Втори завърши Емил Хегле Свендсен (Норвегия), който повали всичките 20 мишени, но бе по-бавен по трасето. Руснакът Антон Шипулин пък загуби битката за бронза от чеха Михал Кръчмар.

Другият българин Красимир Анев запази 30-ото си място от спринта.

В подреждането за Световната купа с най-предно класиране от нашите е Владимир Илиев - 24-ти, Анев е 43-ти. Лидер е Фуркад със 730 т. пред германеца Зимон Шемп с 449 т.

Според регламента най-добрите 20 отбора за Световната купа си осигуряват максимум 4 олимпийски квоти. Квалификациите за игрите Пьонгчанг 2018 продължават до края на сезона.

Преди преследването в Руполдинг 170 биатлонисти направиха подписка до Международната федерация (ИБУ) с искане за решителни мерки към тези, които вземат допинг. Състезателите настояват да бъдат поне временно спрени правата на онези, които се подозират в употреба на стимуланти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт