Владимир Илиев в топ 7 на най-бързите биатлонисти са сезона

Не разполагаме с доказателства за употреба на допинг от руските биатлонисти - обяви Андерс Бесеберг, президент на Международната федерация. - Разбирам недоволството на останалите състезатели. Ако получим данни, следва бързо да накажем провинилите се. Приоритет ще имат тези, които продължават кариерата си.“

Преди ден лидерът в световната ранглиста и олимпийски шампион Мартен Фуркад (Франция) призова колегите си да бойкотират световната купа в Оберхоф (Германия) заради допинг нарушения на руските биатлонисти. Но инициативата му не бе последвана. Всички застанаха на старт, включително французинът, който за първи път не намери място на почетната стълбичка.

На 9 декември независимата комисия на Международната антидопингова агенция (ВАДА), водена от проф. Ричард Макларън, обяви че 31 биатлонисти на „сборная“ се подозират в употреба на забранени стимуланти.

Същевременно Владимир Илиев, който в спринта завърши 10-и в Оберхоф, е в топ 7 на най-бързите състезатели за сезона досега. Българинът изостава на 1,80 секунди от лидера Мартен Фуркад. Втори по този показател е победителят в спринта Юлиан Еберхард (Австрия) с 0,30 секунди, а трети е Тингенс Бое (Норвегия) с 0,80 секунди.

Утре Илиев ще стартира в преследването на 12,5 км.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт