Владимир Путин: Готови сме да излезем от ядреното споразумение със САЩ

Снимка: Туитър/Архив

Ако Европейският парламент реши да прекрати санкциите срещу нас и ние ще направим същото, обеща руският президент

Президентът на Русия Владимир Путин заяви пред медии, че страната му е готова да излезе от ядреното споразумение със САЩ, известно като Новия СТАРТ, ако Вашингтон няма интерес в удължаването му, съобщава ТАСС.

„Ако никой не иска да удължи споразумението - Нов СТАРТ - добре, няма да го направим тогава“, каза Путин на икономически форум в Санкт Петербург, позовавайки се на Договора за намаляване на стратегическите оръжия, който ограничава броя на ядрени бойни глави на страните.

Пред медиите Путин заяви и че Русия никога не се е месила във вътрешните работи на Съединените щати и няма намерение да го прави и за напред.

Руският държавен глава също така се обяви против военната намеса на Венецуела и отбеляза, че съюзниците на САЩ също нямат подобно желание.

Путин изрази мнението си и за кризата между САЩ и Иран, като каза, че не одобрява действията на Вашингтон. "Разбираме проблема в ядрената програма на Иран, но трябва да се върнем към нормалния диалог между двете страни. Иначе рискуваме да загубим прогресът, който имахме.

Путин коментира и евентуалното удължаване на снакциите срещу Русия от страна на Европейския съюз. Държавният глава използва по-мек тон от обичайното, като заяви: "Ако Европейският парламент реши да прекрати санкциите срещу нас и ние ще направим същото".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа