Владимир Путин и Ким Чен Ун ще се срещнат на 25 април във Владивосток

Снимка: Туитър/Архив

Руският президент Владимир Путин ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Кн на 25 април във Владивосток, твърди в. "Комерсант", като се позова на анонимен източник.

Според изданието, разговорът между Путин и Ким ще се проведе на остров Руски в Японско море. Двамата лидери ще се срещнат в кампуса на Далекоизточния федерален университет. След разговора, руският държавен глава ще отпътува за Китай, а Ким Чен Ун ще остане във Владивосток до 26 април, като за него е подготвена културна програма.

До момента от Кремъл не са коментирали официално датата и мястото на историческата среща между двамата лидери. Прессекретарят на Путин - Дмитрий Песков заяви, че тази информация не се съобщава от съображения за сигурност.

В края на миналата година Ким Чен Ун поздрави с телеграма Владимир Путин по случай 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между страните им.

В посланието си севернокорейският лидер отбелязва, че отношенията между двете държави са се развивали въз основа на принципите на взаимно уважение, добросъседство и взаимна полза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят