Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Ключови министри запазиха постовете си

Ключови министри от бившето правителство на Дмитрий Медведев в Русия запазват постовете си и в новия кабинет с премиер Михаил Мишустин. Указът за тяхното назначаване беше подписан от президента Владимир Путин.

Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу и занапред ще ръководи министерството на отбраната. Александър Новак пък ще продължи да бъде начело на енергетиката. Министърът на финансите Антон Силуанов и на вътрешните работи Владимир Колоколцев също запазват постовете си в новия кабинет.

В новото правителство премиерът Михаил Мишустин ще има девет заместници, включително един първи. Министерството по делата на Северен Кавказ е премахнато, функциите му се прехвърлят на Министерството на икономическото развитие;

Правителството ще контролира дейността на „Росздравнадзор“ и ФМБА. Министерството на финансите ще ръководи Федералната агенция за управление на собствеността в замяна на Министерството на икономическото развитие.

Андрей Белоусов е първи вицепремиер. Дмитрий Григоренко е вицепремиер и ръководител на правителствения апарат. Виктория Абрамченко е вицепремиер.

Олга Любимова пък е името на министъра на културата.

Указът влиза в сила от момента на публикуването.

Най-важната задача на правителството на Михаил Мишустин е да увеличи благосъстоянието на гражданите, заяви руският президент Владимир Путин по време на първото заседание на новоназначения кабинет. "Разбира се, най-важната задача е да увеличим благосъстоянието на нашите граждани и да укрепим своята държавност и позицията на нашата държава в света", каза Путин.

Според президента кабинетът на Дмитрий Медведев е създал добри макроикономически условия, без които е невъзможно да се реализират национални цели. "Предишното правителство направи много, за да създаде основа за по-нататъшно развитие", заяви Путин. "На първо място бяха създадени много добри макроикономически условия, без това е невъзможно да се развива икономиката като цяло и резултати в социалната сфера. Всичко, постигнато с упорит труд трябва да се използва добре за в бъдеще за постигане на националните цели и за ефективно използване на тези инструменти“, каза президентът.

Мишустин постави задача да се постигне икономически растеж и да стартира нов инвестиционен цикъл. Според него кабинетът трябва да пристъпи възможно най-бързо към изпълнението на задачите по демография, здравеопазване и растеж на благосъстоянието.

Мишустин изрази желание новият кабинет да помисли как да оправдае доверието на президента.

Премиерът призова и за по-активно изпълнение на националните проекти, така че промените да бъдат в цялата страна, а не в отделните градове. Той също така иска незабавни изменения на бюджета, необходими за изпълнението на социалната част от посланието на президента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия