Владимир Путин определи срещата си с Доналд Тръмп като успешна

Руският президент определи като успешна кратката среща между него и американския му колега Доналд Тръмп във Виетнам в събота, предаде РИА Новости.

Владимир Путин добави още, че според него е нужно да бъде проведена официална среща, засягаща двустранните отношения между Москва и Вашингтон.

По-рано стана ясно, че двамата са провели кратък разговор преди общата снимка на държавните глави, присъстващи на 25-тата среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, провела се във Виетнам в петък и събота.

По време на срещата Владимир Путин казал на Доналд Тръмп, че не се е намесвал на изборите в САЩ.

"Той (Путин) заяви, че не се е намесвал“, каза американският държавен глава. По думите му руският президент отрича твърденията за намеса "всеки път", когато двамата се срещнат.

Тръмп добави още, че колегата му изглежда "много обиден" от постоянните обвинения.

Самият Путин заяви днес, че всички тези обвинения са "фантазии" и са мотивирани от американската вътрешна политика. "Всичко за така нареченото руско досие в САЩ е проява на продължаващата вътрешна политическа борба", каза той.

В петък от Белия дом заявиха, че Путин и Тръмп няма да се срещнат официално заради несъвместимите графици на двамата лидери. Това по-късно бе потвърдено и от руска страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят