Владимир Путин: Русия е готова да обсъди със САЩ ракетния въпрос

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му е готова по всяко време да обсъди със САЩ всички въпроси, включително и ракетния, предаде РИА Новости.

„Дайте да седнем спокойно, да поговорим и да решим въпросите. Мисля, че настоящият президента на САЩ иска да направи това, но има сили, които не искат да му позволят това. Ние сме готови да говорим по всеки въпрос, включително и за ракетите, киберпространството, включително и контратероризма – по всяко време“, заяви Путин.

Руският президент в началото на месеца представи пред Федералното събрание представи най-новите видове руско въоръжение, което няма аналог в света. Това е ракетният комплекс „Сармат“, подводни летателни апарати, крилата ракета с ядрена енергоустановка, авиационен ракетен комплекс „Кинжал“, лазерно и хиперзвуково оръжие.

По-късно група американски сенатори, включително и бившия кандидат за президент Бърни Сандърс се обърнаха към държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън с призив да започне диалог с Москва с цел обновяване на договорите за ядрено оръжие и повишаване на прозрачността при разработката на нестратегическото ядрено оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия