Владимир Путин: Русия е заинтересована да се повиши ефективността на работата на МВФ

Международният валутен фонд (МВФ) играе важна роля в поддържането на глобалната стабилност в областта на финансите и Русия е заинтересова да се повиши ефективността на неговата работа. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на среща с управляващия директор на Фонда Кристин Лагард,

предаде ТАСС.

"Фондът, който вие оглавявате, играе важна роля в поддържането на глобалната стабилност в областта на икономиката и финансите. И Русия, като членка на Фонда, е заинтересова ефективността на работата му да се повиши", каза Путин.

Путин допълни, че с интерес очаква изказването на Лагард на Петербургския международен икономически форум и й благодари за участието.

Лагард изрази съжалението си, че мястото на форума е променено - от Василиевския остров в покрайнините на Санкт Петербург.

"Много се радвам да се върна във вашия роден град, Санкт Петербург. Съжалявам само, че миналия път, когато участвах във форума, той бе организиран в центъра на този невероятен град, а сега е в тук (в покрайнините)", каза Лагард, цитирана от ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия