Владимир Путин: Русия ще отвърне подобаващо на ракетните изпитания на САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди да се направи анализ на степента на заплахата във връзка с изпитанията, които САЩ проведоха на модифицирана крилата ракета, и да се предприемат мерки за подготовката на симетричен отговор.

По време на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на на страната Путин е заявил: „Като се имат предвид новите обстоятелства, възлагам на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи и други ведомства да анализират нивото на заплаха, породено от действията на САЩ за нашата страна и да предприемат всеобхватни мерки за подготовка на симетричен отговор", цитират от ТАСС думите на руския държавен глава.

САЩ режисираха кампания, в която обвиняват Руската федерация в нарушаване на Договора за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), опитвайки се да прикрият плановете си за разпадане на договора, допълни Путин.

Руският президент обаче не изключва и вариантът за помирение, като казва, че страната му е отворена към конструктивен диалог с Вашингтон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия