Владинова: Спечелих най-важната си битка, тази със себе си

Да, можех да участвам във финала на лента, ако не бях пропуснала един от елементите, но съм щастлива, защото точно тук спечелих най-важната си битка, тази със себе си! - заяви капитанката Невяна Владинова, за която световното в Баку е последно в кариерата й. - Раздадох душата и сърцето си на килима заради всички, които ме обичат, заради треньорите ми и самата мен.

Гимнастичката завърши 11-а, а най-добрите 8 продължават в битката за медалите. Миналата година плевенчанката лекуваше травма, но се върна подобаващо, направи и няколко подиума. На мондиала тя игра само два уреда, като в надпреварата за олимпийски квоти в многобоя се включиха Боряна Калейн и Катрин Тасева. „Вярвам, че ще покажат най-доброто от себе си“, допълни Невяна.

Битката за визите завършва по-късно тази вечер, първите 16 гимнастички си осигуряват участие в Токио 2020. Нашите са амбицирани да вземат две.

Същевременно Дина Аверина спечели титлите и на последните два уреда – лента и бухалки. Сборная предсрочно си осигури първото място в класирането по медали - 6 титли.

Утре започнат ансамблите, като българките спечелиха квота още на миналия шампионат.

„Не мислим за очаквания, а да изиграем по най-добрия начин съчетанията си“, обяви капитанката Симона Дянкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт