Владислав Горанов: От последните евроизбори минималната работна заплата нарасна с 65%

Снимка: Цветан Томчев

От последните европейски избори до сега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на представянето на кандидатите на ГЕРБ и СДС за евровота.

„Това са постижения, които са плод от една страна на огромните усилия, които полага българското управление в лицето на ГЕРБ, така също и на партньорството с европейските икономики, с които в годините ставаме все по-зависими и по-зависими“, допълни той, като отбеляза, че 85% от българския износ са свързани с ЕС.

„Нашите политически опоненти няма да допуснат цивилизован дебат за европейските ценности и ще ни връщат във всеки един момент в бита в България, който именно на европейската интеграция и усилията, които сме полагали в последните години, се подобрява значително“, каза още Горанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев подчерта от своя страна, че ГЕРБ е по-единна от всякога. И заяви, че на партията не й трябват „остриета в листата”, а доказани експерти и лидери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика