Владислав Горанов пред актива на ГЕРБ: Не бива „Визия за България“ да се бърка с Мизия за България

Снимка: Фейсбук

Не бива „Визия за България“ да се бърка с Мизия за България, заяви пред препълнената зала на "Арена Армеец" финансовият министър Владислав Горанов. Той бе първият оратор на основното предизборно събитие на ГЕРБ.

След президентските избори през 2016 г. сме изправени пред безпрецедентна проява на политическо генно инженерство, което има единствената цел да събори демократично избраното правителство. За тази цел дори се слели ляво и дясно, констатира той. И изреди цифрите - 120 милиарда ще стигне до края на мандата на това правителство БВП до края на мандата, отчете финансовият министър. С 40 на сто нараства БВП, с 3,4 на сто нараства икономическият растеж за първото тримесечие, отчете Горанов.

Това четвъртият най-добър в ЕС растеж, заяви той. За март 1247 лв. е средната работна заплата, като нараства от 2015 г. до сега с близо 50%. Опонентите се движат от лични домогвания до властта, обобщи финансовият министър на фона на статистиката. Нямаме причина да нямаме самочувствие. Научихме важни уроци по трудния начин, заяви още Горанов. Целенасоченото подвеждане на обществото с грешни или лъжливи тези е престъпно подвеждане на обществото, категоричен беше Горанов.

Време е да надграждаме Европа, аз искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери с всичко с нашите глобални приятели и конкуренти, пожела веднага след него вицепремиерът Томислав Дончев. Утре трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били днес, заключи той.

Следващия програмен период нашият приятел Томислав Дончев ни е обещал три пъти повече самостоятелност за европейските средства, пое от него думата зам.-председателят на ГЕРБ и бургаски кмет Димитър Николов. Той подчерта, че така общините сами ще решават кои инфраструктурни проекти да финансират и развиват. Нека се вдъхновим от енергията на нашия премиер Бойко Борисов и на 26-ти да постигнем победа. Победа, приятели, призова множеството Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика