Владислав Горанов: Проблемът с фалшивите болнични не е само в България

Владислав Горанов

Предложението за болничинте е на управляващата коалиция и е в пакет, оттам нататък всичко е опит за създаване на напрежение, което не съществува. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов.

„Това е технология и такъв въпрос няма смисъл. Нито госпожа Менда Стоянова, нито народният представител от ВМРО присъстваха на заседанието на политическия съвет, което се проведе в 9.00 ч. в Министерският съвет“, отчете Горанов. „Двамата грешно коментират пакета от предложения, които вчера анонсирахме от страна на управляващата коалиция. Този пакет съдържа не само тази тема, която вие коментирате, а и темата за увеличение на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст и мерки, свързани с подобряване на достъпа на деца до детски градини“, заяви още финансовият министър.

Горанов посочи, че много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността за злоупотреби, тъй като подобна практика има в две трети от европейските държави. „Това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави екстремалното нарастване само за няколко години при равен брой заети с близо удвояване на дните във временна неработоспособност. Така че това е един проблем, който със сигурност трябва да бъде адресиран“, каза още Горанов. Според него години наред си говорят работодатели, синдакати и специалисти и се вижда, че този проблем остава нерешен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България