Владислав Горанов: Управнението на сегашното правителство е по-лесно

Управнението на сегашното правителство е по-лесно, решенията ще се взимат по-лесно, каза финансовият министър Владислав Горанов за кабинета "Борисов 3" пред БНТ.

Той добави, че Обединените патриоти са влезли много добре в разговори за пропорциите във властта.

"Обикновено голямата партия – ГЕРБ отговарят за лошото, а малките партньори отговарят за доброто, но в случая се опитваме максимално честно и партньорски да делим и доброто, и лошото. Въпросът е дали те ще успеят със същото темпо да участват, с което ние имаме привилегията отдавна да сме в изпълнителната власт", допълни той.

По думите му ГЕРБ няма да си смени философията по отношение на управление на държавата и няма причина да го прави. „Оказа се, че формулата, с която управляваме е достатъчно приемлива и разпознаваема, за да може въпреки успехите и неуспехите, въпреки добрата кондиция, в която левицата се почувства в последните месеци ние сме партия, нашата философия, нашата концепция, която взе най-много на изборите“, каза Горанов.

Нямаме право да се оправдаваме с коалиционните си партньори, нямаме никакво време. Трябва да реализираме програмата си, никой няма да ни го прости, подчерта Горанов.

Според него управлението на кабинета "Борисов 3" е поставено пред много лоши условия, не само политически, но и средата за сигурност е доста особена.

 

Финансовият министър открои, че бюджетът е в добра кондиция и може да се мисли, че дефицитът ще е по-малък, ако правителството работи добре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика