Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Министърът на финансите Владислав Горанов ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). Първото заседание на ЕКОФИН в рамките на ротационното председателство на страната ни на Съвета на ЕС ще се проведе на 23.01.2018 г. в Брюксел, Белгия.

Съгласно дневния ред на заседанието Българското председателство ще представи работната си програма в областта на икономическите и финансови въпроси, съобщиха от МФ. В рамките на Европейския семестър за 2018 г. се очаква да бъдат одобрени заключения на Съвета по Годишния обзор на растежа и по Доклада за ранно предупреждение и да се приеме препоръка на Съвета по отношение на икономическата политика на еврозоната. Европейската комисия ще представи приетия на 6 декември 2017 г. пакет по задълбочаване на Икономическия и паричен съюз, след което ще се проведе политически дебат по темата. Предвидена е и дискусия по темата за прилагането на плана за действие за справяне с необслужваните кредити в Европа.

В рамките на посещението си в Брюксел, на 24.01.2018 г. министър Горанов ще представи пред членовете на Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент приоритетите на Българското председателство в областта на икономическите и финансови въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика