Влак закъса в преспите край Айтос, тежка техника помогна на болни деца в откъснати села

Влакът София – Бургас спря тази нощ в полето край Айтос, а сутринта е изпратен друг локомотив, за да бъде изтеглен, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Аварирал е локомотивът на композицията.

„Тази сутрин имаше информация за болни деца в общините Руен и в Айтос, които с тежка техника и линейка са превозени и им е оказана помощ. Имаше и един неверен сигнал за 150 автомобила закъсали край Равда. Оказа се, че са пет. Призовавам гражданите да не ни подвеждат“, заяви Вълчо Чолаков.

От Областно пътно управление-Бургас съобщиха днес, че се очаква до обяд АМ „Тракия“ да бъде отворена в участъка от Карнобат до Бургас. Засега движението все още е забранено.

Пътят Петолъчката- Бургас е отворен за всички превозни средства, както и Миролюбиво – Каблешково. Ришки проход е отворен за всички автомобили, а Дюлински проход – затворен. Айтоски проход (Айтос- Руен- Провадия) е забранен за превозни средства над 12 тона. Пътят Варовник – Вълчаново ханче е отворен, а Вълчаново ханче - Малина е затворен за всички автомобили, поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания. Пътят Дюлино - Русокастро е отворен, а Обзор-Слънчев бряг - затворен за движение на МПС до 12 т. Участъкът Несебър - Равда е отворен, както и Каблешково – Бургас.

През изминалата нощ на територията на Бургаска област по републиканската пътна мрежа са работили 160 машини, използвани са 365 тона пясък и 475 тона сол. Днес, 01 март 2018 г., е неучебен ден за всички училища от общините Айтос, Бургас, Камено, Несебър и Средец. Двата дни – 1-ви и 2-ри март ще бъдат неучебни за всички училища от община Карнобат, Малко Търново, Поморие, Созопол и Сунгурларе. На телефон 112 няма подадени сигнали за бедстващи хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България