Властите в Саксония обещаха щателно разследване на убийството в Кемниц

Министър-председателят на германската провинция Саксония Михаел Кречмер откри срещата си с гражданите на град Кемниц с минута мълчание в памет на убития Даниел Хилинг и обеща провеждането на щателно разследване на престъплението, предаде РИА Новости.

Срещата на Кречмер и министрите от правителството му с жители на Кемниц премина на фона на масовите антимигрантски протести от началото на седмицата.

„В последните дни се срещнах с много хора в Кемниц, които смятат, че се отнасят с предразсъдъци спрямо тях. Те ми казаха, че не всички са десни радикали и искам да кажа ясно, че това ми е известно“, заяви Кречмер.

„Това, което се случи, ще бъде разследвано. Искам да ви обещая, че ще се случи“, заяви министър-председателят и допълни, че органите на следствието „в момента работят бавно, но работят много щателно“.

В нощта срещу неделя в Кемниц се случи сбиване, при което загина 35-годишният немец Даниел Хилинг. По подозрение за убийството са арестувани 23-годишен сирийски гражданин и 22-годишен иракски.

В неделя на несъгласувани демонстрации в центъра на града се събраха стотици хора. На протестите участваха и десни радикали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа