Властите на Южна Каролина и Джорджия обявиха евакуация заради урагана "Дориан"

На жителите на шест крайбрежни окръга на щата Джорджия им бе наредено да се евакуират заради приближаването на урагана Дориан, предаде ТАСС.

По-рано същото решение взеха и властите на щата Южна Каролина. Властите на Джорджия посъветваха жителите да са бдителни и да спазват всички мерки за сигурност. Властите предупредиха, че паднали дървета, прекъснати участъци от електропреносната мрежа и наводненията, които неминуемо ще причини ураганът, ще създадат опасност за мрежата от автомобилни пътища и мостове на крайбрежието на Джорджия. В резултат на това много хора рискуват да останат в пълна изолация, ако не побързат да напуснат домовете си. Режим на извънредно положение действа в щатите Джорджия, Флорида, Северна Каролина и Южна Каролина.

По последни данни на Националния център за наблюдение на ураганите на Съединените щати Дориан се намира на разстояние от 250 км на изток от град Уест Палм Бийч, щата Флорида, и се движи в западна посока. Очаква се Дориан да достигне крайбрежието на Флорида тази вечер, отбелязва ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка