Влизам в битката, защото имам готови решения

Кандидатката за кмет на „АБВ-Гергьовден“ за район „Младост“ Васка Горанова е три в едно - футболна майка, съпруга и работеща жена. Пие кафето си с много мляко. Предпочита да носи ниски обувки, защото с тях се тича по задачи по-лесно. Обича да планира работата си, но се справя и когато се налага да се свърши нещо в последния момент.

Васка Горанова се кандидатира за районен кмет на „Младост“ за втори път. Първият път по време на местните избори миналата година влязла в битката, защото майка й й вдъхнала увереност, че ще спечели. Сега решава да се кандидатира отново, но този път със спомена за подкрепата й – майка й е починала преди 5 месеца.

„Тежко ми е, но съм силен човек и ще се справя. Тя много вярваше в мен, затова ще опитам отново да съм районен кмет“, сподели пред „Труд“ кандидатката от АБВ.

Целият съзнателен живот на Васка е свързан с район „Младост“. От четиригодишна живее в „Младост 4“. Завършва основното си образование в 131 СОУ „ Климент А. Тимирязев“, а средното в 145 СОУ „Симеон Радев“. На 19 години се запознала с мъжа си благодарение на нейни приятели от квартала, а три години по-късно в родила първия си син. Сега живее със семейството си в „Младост 2“. Тя е видяла от първо лице какви са проблемите в района и иска да помогне за разрешаването им.

„Децата ми израснаха между блоковете, сред опразнените пясъчници и счупените катерушки. Сега между сградите няма никакво място. На практика със съседите от другия блок може да си подаваме сол през прозорците“, разказа Васка.

Сред целите, които си е поставила, ако бъде избрана за поста, е да отвори процедури за промяна на подробния устройствен план на района и да се преразгледат издадените разрешителни за строеж.

„Трябва да се реши и проблемът с паркирането, защото вече няма къде да се минава. Добро решение е да се изградят подземни паркинги, а върху тях да се направят игрища“, обясни още тя.

Кандидатката за кмет е завършила висшето си образование в Нов български университет със специалност „Икономика и бизнес администрация“ и има магистратура по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги Стойков Раковски“. От 3 години работи в Държавната агенция за бежанците, като в момента е в неплатен отпуск заради предизборната кампания. Признава, че да си работеща жена в България е трудно.

„Свършвам работа в 5 ч и като се прибера, първо гледам да приготвя нещо за хапване за децата. И след това се започва - чистене, гладене...“, разказва тя.

Най-често готви мусака, пълнени чушки и супички. Любимото хапване за семейството обаче са спагети ала Васка. Специалното при тях е, че винаги се поднасят с два соса. Единият е болонезе, а другия кандидатката за кмет сама измислила - майонеза, кисело мляко и чубрица. „Обикновено децата смесват двата и е много вкусно“, категорична е тя.

Единственото време за почивка на кандидатката за кмет са уикендите. Почти всяка събота тя е на някое футболно игрище, за да гледа мачовете, в които играе големият й син. Той е на 13 години и тренира футбол.

Другото й момченце е на 7 годинки и също иска да тръгне на футболни уроци. „Аз  насърчавам и двамата да спортуват, защото спортът дисциплинира и учи на постоянство“, обясни майката. Тя има намерение да организира спортно състезание за всички деца в район „Младост“ - купа „Младост“.

 

Обича да пътува

При всяка възможност кандидатката за кмет на район „Младост“ Васка Горанова качва семейството си в колата и потеглят някъде из страната. Любимата й дестинация е Доспат. „Там се изпълвам с енергия. Това е моето място“, споделя Васка.

Тя признава, че обича да пътуват и в чужбина, но рядко й остава време за това.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица