Ромски Ромео и Жулиета избягаха в Германия, Интерпол издирва момичето

Влюбени тийнейджъри избягаха в Германия, за да не бъде продадено момичето за жена на друго момче. 16-годишната ромка Малина, която е обявена за международно издирване, била спазарена от родителите. Те дори взели капаро от семейството на кандидат-жениха, но сега трябва да връщат парите.

Историята се разиграва във варненското село Близнаци. Там Малина живяла на квартира с глухонемите си родителите си. Момичето се влюбва в с година по-големия от нея Аладин и за да предотврати бъдещата сватба, в края на месец юни двамата заминават за Германия. Не е ясно обаче как са стигнали дотам, след като са непълнолетни.

Според дядото на момичето тийнейджърите се намират в Германия, където живее майката Аладин. Той обаче твърди, че не знае в кой град се намират. Неговата снаха Любка и синът му се разделят преди няколко години и тогава жената емигрира с друг мъж. В Германия живее и по-голямата сестра на избягалото момиче.

„Малина има завършен 8 клас. Семейството е прилично, а момичето е културно и възпитано. Вписва се сред местните, участва в самодейните мероприятие – пее, играе”, описва я пред "Дарик" кметът на село Близнаци Димитър Димитров.

Седмица след изчезването на Малина родителите й освобождават квартирата си в селото. Бащата се връща родното си село Приселци, където са братята му, а следите на майката се губят.

Сумата, която двамата трябва да връщат за провалената сватба, не е известна.  Местните хора в Близнаци обаче предполагат, че парите не са малко.

Малина Василева Димитрова е обявена за издирване в сайта на „Интерпол”./ "Дарик"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България