"ВМЗ" внедрява последно поколение софтуер за дигитално проектиране и програмиране

Изграждат научно-технологичен парк към държавната оръжейница в Сопот

Нови 500 работници може да бъдат назначени до края на годината

Процес на внедряване на последно поколение CAD/CAM/CAE система от висок клас от SIEMENS PLM Software стартира във "ВМЗ" ЕАД в Сопот. "Това е първа стъпка в изпълнението на стратегията ни за трансформация на бизнеса чрез внедряване на иновативни процеси и високи технологии. За плавен преход към дигитализация на инженерните процеси в дружеството се доверихме на водещата компания "SIEMENS" и партньора й "СпейсКАД" ООД", заяви изпълнителният директор на най-голямата държавна оръжейница у нас д-р инж. Иван Гецов.

Според него успешното изпълнение на първата стъпка ще създаде устойчив инженерен фундамент за реализиране на стратегията, чрез предстоящото изграждане на научно-технологичен парк към "ВМЗ". "Там науката, знанията, дигиталните инструменти и иновациите ще подпомагат усилията ни към синхронизиране на производството с високите критерии на инициативата ИНДУСТРИЯ 4.0", допълни инж. Гецов. Решението е реализирано със SIEMENS XN и Siemens Solid Edge и включва над 40 броя CAD, CAM и CAE софтуерни лицензии за дигитално проектиране, симулация, програмиране на CNC машини и изготвяне на документация за производството на специални изделия.

От ръководството на най-голямото предприятие от военно-промишления комплекс на Балканите обявиха, че работят усилено за създаване на предпоставки за нов ръст на работни места с около 500 души и за запазване на добрата средна заплата във "ВМЗ"-Сопот. В момента оръжейницата осигурява работа на близо 4500 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България