ВМРО иска извънредното положение да е до 1 май

От ВМРО ще предложим срока на извънредното положение, който със сигурност трябва да се удължи, да е до края на април. Това обяви депутатът Искрен Веселинов в профила си във фейсбук.

Вчера Министерски съвет депозира в Народното събрание искане за продължаване на извънредното положение до 13.05.2020 г. Мотивите са една страничка и всеки гимназист може да ги сътвори само на база ежедневната негативна информация, която медиите бълват. Няма анализи, прогнози, някаква стратегия, която да покаже как, докога и защо трябва всички български граждани да се самоограничават, а стопанската инициатива на практика да е на ръчна спирачка. За нас във ВМРО остава неясно защо при стагнираща икономика, ескалираща безработица и срив на доходите нямаме интелигентен анализ и стратегия, която да повиши защитата на уязвимите групи, но да даде възможност на другите да започнат поетапно връщане към нормалния живот, написа в социалната мрежа Веселинов.

Проблемът с covid19 е сериозен и глобален, взехме на време строги и правилни мерки, ограничихме пораженията и всичко това беше подкрепено от ВМРО. Сега ни се предлага датата 13.05. Защо не 01.05. или 27.04.? С какво първата дата е по-добра от другите? Колко живота повече ще спасим и колко вреди на благосъстоянието на българите ще нанесем? А не е ли възможен и трети път, при който защитата да се фокусира върху нуждаещите се – възрастните хора и хронично болните?

Това са въпросите, на които ние от ВМРО утре ще търсим отговор по време на заседанията на парламентарните комисии. Ако не получим задоволителни отговори от изпълнителната власт, ще предложим срока на извънредното положение, който със сигурност трябва да се удължи, да е до края на април, заявява Искрен Веселинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика