ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите

Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

НФСБ се явяват самостоятелно

“Атака” подкрепя обща листа на “Обединени патриоти” с водач Ангел Джамбазки от ВМРО за европейските избори през май. Това стана ясно от изказване на Волен Сидеров на конгреса на ВМРО през уикенда.

Сидеров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отново призоваха за общо явяване на коалицията “Обединени патриоти” на изборите. НФСБ обаче вече даде заявка, че ще участва самостоятелно във вота. Така “Атака” и ВМРО може да се явят заедно, но без НФСБ.

“Очертава се вариант за общо явяване на “патриотите” на евроизборите, ако Ангел Джамбазки е общото решение за евролистата. Той е наложил името си като евродепутат”, заяви Волен Сидеров и допълни, че няма претенции да бъде сред кандидатите за член на Европейския парламент.

“Това ще продължава да бъде моята теза - че ние трябва да се явяваме заедно в името на това да дадем една сериозна алтернатива, което гарантира минимум двама евродепутати”, каза Красимир Каракачанов.

Председателят на другата партия в коалицията “Обединени патриоти” Валери Симеонов заяви, че тя ще се яви самостоятелно на изборите. Той посочи, че коалиция на НФСБ с “Атака” е невъзможна “заради съществените разминавания във външната политика”, а “коалиция с ВМРО би била естествена, но неосъществима”.

Симеонов ще бъде водач на листата на НФСБ. Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия “Средна европейска класа”, която, също като НФСБ, е част от “Обединени патриоти”.

Съвместното явяване на патриотичната коалиция на евроизборите е отпаднало, защото от “Атака” не са изпращали представител за преговорите, заяви заместник-председателят на формацията Борис Ячев.

“Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка”, каза още Ячев. Така срещите са се провеждали в двустранен формат само с ВМРО", добави той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"