ВМРО поиска закриване на центровете за мигранти в София

Снимка: Архив

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и столичният общински съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера внесоха писмо до Министерски съвет с искане да бъдат зарити центровете за настаняване на мигранти на територията на София. Става дума за Регистрационно-приемателен център – София към Държавна агенция за бежанците, находящ се в столичен район „Овча купел“, бул. „Монтевидео“ 21А и съответните му поделения в кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна“. Министерски съвет е органът, който съгласно чл. 47, ал. 3 от Закона за убежището и бежанците може да вземе такова решение, съобщават от партията.

Според Джамбазки и Контрера със закриването им ще се реши един от основните въпроси, свързани със сигурността в столицата.

Патриотите от ВМРО настояват и правителството да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти.

Кварталите „Овча купел“, „Враждебна“, „Военна рампа“, „Толстой“ и районът около „Лъвов мост“ се превърнаха в опасни за преминаване места. Развихри се незаконна дейност с уреждане на документи в Дирекция „Миграция“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“, посочват те в писмото. Те определят като груба политическа грешка допускането за разкриване на регистрационно-приемателни центрове в София и посочват, че гражданите на столицата са платили висока цена за уникалната управленска глупост, която бе сътворена тогава. Тази ситуация подложи на сериозно изпитание както системата за сигурност, така и живота и здравето на столичани, казват Ангел Джамбазки и Карлос Контрера.

Джамбазки и Контрера са категорични, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столична община, както и че центрове у нас не трябва да бъдат от открит, а от затворен тип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България