Ангел Джамбазки: ДПС е политическа организация, основана на политическата корупция

Ангел Джамбазки

Община Сурдулица е част от Западните български покрайнини, те са незаконни окупирани от сръбската армия в края на Първата световна война, това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки по време на пресконференция. По това време сръбските власти извършват изключително тежки насилия над българското население, една голяма част от него е принудено да емигрира, между другото Женският пазар, тази част на София е създадена по това време от наследниците на тези избягали българи от Западните покрайнини. И в момента в Република Сърбия има признато българско национално малцинство, обаче политиката на сръбската държаава продължава да бъде изключително асимилационна и антибългарска, продължават провокациите към българското население, не се спазват поетите задължения, не се издават учебниците на български език, непрекъснато се оказва натиск върху населението или да се изсели от тези територии това са Босилеград, Сурдулица, Цариброд или към София, или към Белград и тази територия постепенно да бъде все повече и повече обезбългарявана, каза още Джамбазки.

Това е нашето основно притеснение по тази тема и затова непрекъснато заемаме позиция в защита на тези хора. Един от основните критерии за това една държава да бъде член на ЕС е да няма никави проблеми със съседите си, да няма териториални претенции, да е решила всички свои въпроси. Съвсем категорично – властта в Република Сърбия прави точно обратното, каза зам.-председателят на ВМРО. „Нека ви напомня, че властта в Република Сърбия в момента извършва тежки провокации поне в още две държави в Балканите – в Косово и в Босна и Херцеговина с идеята да ги отдалечи колкото е възможно от приемането им в ЕС и в НАТО. Така че такава държава, която категорично не отговаря на един от основните критерий за членство в ЕС, не може да бъде член на ЕС с това си управление в момента, това е безкрайно ясно и няма как да се случи. Ние разглеждаме тази поредна сръбска провокация като последователна тяхна политика и тя трябва да бъде обсъждана, ние сме я обсъждали и ще продължаваме да го правим”, заяви Джамбазки.

„Защо ДПС се занимава с тази тема? По една много проста причина – ДПС е политическа организация, основана на политическата корупция, това е организацията, която не може да съществува извън властта, няма друга тема и няма друга теза”, коментира Джамбазки. Това е организацията, която е известна с това, че купува гласове в циганските махали, това е организацията, която казва, че не иска да има национализъм на Балканите и в Европа, а същевременно в нейните програмни документи пише, че е наследник на турското национално-освободително движение. Това са протурските националисти от края на миналия век, които между другото организират и редица атентати в България, както е известно. Част от тези хора, осъждани за атентатите, бяха общински съветници от ДПС. ДПС строеше джамии и чешми и ги посвещаваше на тези турски националисти. Няма как хем да си наследник на протурския национализъм, хем да се бориш с национализма, каза още Джамбазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа