ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

Каним всички избрани български евродепутати да направим един истински разговор за България, защото изборите свършиха. Не можем да си позволим едни скъпо платени екскурзианти в следващите 5 години. Няма никакви други ценности освен хляба, сигурността и доходите на българите.  Това заяви на брифинг водачът на листата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

"Благодаря на тези български родолюбци, които не разпиляха гласовете си и не се подведоха по меренето на рейтинги", заяви той.

"Оценяваме това като задължение и като поставяне на задача, която предстои да изпълним. Автомобилният транспорт, производителите на торове и химикали, българската енергетика, са все теми, по които трябва да продължаваме да се борим", добави Джамбазки.

"Предложихме на нашите колеги да се явим заедно. Те отказаха и резултатът е видим", добави той, визирайки НФСБ и "Атака".

Предстои ни много работа. Предлагаме на всички български евродепутати да се съберем и да раздадем задачите, които ни поставиха българските граждани, да разпределим кой в коя комисия ще отиде, обяви водачът на листата на ВМРО. ЕС се променя и ние трябва да бъдем носители на тази промяна, не консуматори. Ние трябва да задаваме важните теми в дневния ред, а не да се подчиняваме на политическото си семейство, защото нашето политическо семейство е България, допълни той.

"Не малка част от формациите по време на кампанията се опитаха да концентрират политическия си огън по нас. Благодаря на тези осем процента от българите, които прецениха, че в ЕП трябва да има достойни техни сънародници, които да представляват българския интерес", каза на свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му, 70% от подкрепилите ВМРО са гласували преференциално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика