Внасят до 7 дни в съда делото срещу сина на Долорес Арсенова

Калоян Арсенов в Дубай. Снимка: Фейсбук

Разследването срещу сина на Долорес Арсенова - Калоян Арсенов се води по бързата процедура. В рамките на седем дни се очаква то да приключи и делото да се внесе в Софийски районен съд с обвинителен акт. По отношение на Арсенов е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лева.

Това съобщи в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Както знаете онзи ден имаше стрелба в столичен квартал, при която посред бял ден бяха произведени изстрели по жилище. Слава Богу, няма жертви, но затова пък има причинени имуществени щети, включително и падане на полилея, като са нанесени достатъчно поражения", обясни прокурор Арнаудова и уточни, че извършителят на деянието "стрелба" е задържан в Районна прокуратура София за 72 часа с обвинение за извършване на хулиганство, съпроводено с особена дързост и цинизъм. В събота ще се разгледа мярката му за неотклонение с искане за най- тежката- "задържане под стража".

В хода на това разследване е установено, че изстрелите са произведени от законно притежаван пистолет от Калоян Арсенов, синът на Долорес Арсенова". Оръжието е "Глог". Събрани са доказателства за това, че той не е взел необходимите мерки при държане на огнестрелното оръжие- пистолета си и особено мерките предвидени с оглед незастрашаване живота и здравето на хората. В резултат на което е допуснал Златев да вземе оръжието му и да допусне злополуката, заключи румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право