Внесоха обвинителен акт за кражба на риболовни такъми спрямо рецидивист с 8 присъди

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния рецидивист Ангел А. за това, че чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи от владението на собственика с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.2 във връзка с чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал. 1 буква „Б“ от Наказателния кодекс.

До момента обвиняемият Ангел А. е осъждан осем пъти, като е излязъл от затвора през ноември 2016 г. Оттогава не е бил ангажиран с постоянно полагане на обществено полезен труд и нямал постоянни доходи.

На 23 май 2017 г. обвиняемият Ангел А. се разхождал в район „Южен“ в Пловдив, където забелязал, че на ул. „Кичево“ имало паркирана каравана, в която собственикът бил оставил въдици и други приспособления за риболов. Обвиняемият Ангел А. изкъртил прозореца и решил да открадне вещите в караваната. Той отнел няколко въдици, риболовни макари, калъфи и други принадлежности, всичко на обща стойност 778 лева.

След това оставил вещите в изоставен микробус, като смятал да търси купувач за тях и да ги продаде.

Собственикът уведомил за кражбата органите на МВР и на 13 юни 2017 г. Ангел А. е бил установен като извършител на кражбата и задържан от полицейските служители. Разпитан в хода на разследването той се е признал за виновен.

Обвиняемият Ангел А. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България