Прокуратурата обвини четирима мъже в опит за убийство

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Стефан И ., на 20 г., Калчо И., на 39 г., Динко А., на 23 г., и Антон И., на 22 г. за това, че като извършители и в съучастие направили опит умишлено да умъртвят Георги Н. и деянието е извършено по хулигански подбуди, като на обв. Стефан И. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на повече от едно лице – на пострадалите Георги Н. и Живко Ж. - престъпление по чл.116 ал.1 т.4 и т. 11 във връзка с чл.115 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 2 май 2016 г., в гр. Раднево, по ул. „Димитър Благоев“, в дясната лента се движел лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от постр. Георги Н. В другата лента за движение се придвижвал лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от обв. Стефан И. Той пътувал с още едно лице. Движейки се по този начин, поради паркираните в неговата лента за движение автомобили, обв. Стефан И., отнел предимство на първия автомобил и двете коли не успели да се разминат. Те спрели една срещу друга. Обв. Стефан И. слязъл от колата и през отворения прозорец нанесъл удар в лицето на Георги Н., в чиято кола пътували Живко Ж. и Цветелин К. След това обв. Стефан И. отворил вратата и издърпал Георги Н. навън, като му казал: „Ела да се разберем“.

Двамата се сборичкали, след което конфликтът бил преустановен. След това обв. Стефан И. отишъл до кв. „Кантона“ в гр. Раднево, където повикал другите трима обвиняеми с цел „да се разберат“ с Георги Н. и другите двама пътници. Те открили колата. След като засекли пътя й, хвърлили по нея палка, която паднала в купето. Започнали да преследват автомобила, управляван от Георги Н., който паркирал пред фитнес зала в града, където обвиняемите ги открили.

Те тръгнали към Георги Н., Живко Ж. и Цветелин К., като им отправяли заканителни реплики и носели в себе си различни предмети – тръби, бухалки, нож, колове. Обвиняемите са приближили към тримата пострадали и започнали да им нанасят удари по главата и тялото с различни предмети. По делото е установено, че в тялото на един от пострадалите е била счупена бухалка. Свидетели се притекли на помощ на пострадалите, след което била повикана полиция.

Назначената медицинска експертиза по делото е установила, че Живко Ж. е получил рани по главата, прободно-прорезна рана в гърба, счупване на ребро и др., Георги Н. - счупване на челюстта, сътресение на мозъка, рана на дясната подбедрица, а Цветелин К. - травматични увреждания, които са причинили временно разстройство на здравето. Относно нараняването на Цветелин К. материали по делото са отделени в друго досъдебно производство и са изпратени по компетентност на Районна прокуратура-Раднево.

Четиримата обвиняеми са с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора в гр. Стара Загора.

Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право