Водачи на автомобил и мотоциклет опитаха да осуетят полицейски проверки

Снимка: Архив

Шофьор на лек автомобил и водач на мотоциклет са опитали да осуетят полицейски проверка.

Единият случай се разиграл в 16,35 часа в неделя на пътя между великотърновското село Велчево и Къпиновски манастир. Служител на Пътна полиция предприел действия по спиране за рутинна проверка на лек автомобил «Ауди», като подал сигнал със стоп палка. Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но продължил движението си, като избутал с автомобила си униформения служител.

В хода на извършената проверка е установено, че зад волана е бил 20-годишния Д. С. от Горна Оряховица, неизвестен до момента на полицията. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Неправоспособен водач разигравал полицаи в Горна Оряховица като също опитал да се изплъзне от униформени служители.В събота в 13,50 часа на кръстовище в железничарския град полицейски екип предприел проверка на мотоциклет «Хонда». Блюстителите на реда подали светлинен и звуков сигнал, но моторджията ускорил рязко скоростта си и се отправил в посока жп гарата. При последвалото преследване мотоциклетистът загубил контрол над возилото и паднал върху пътното платно.

Установено е, че 25-годишния Д. Н. от Велико Търново, известен на полицията и осъждан е управлявал мотоциклета. Той е шофирал в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на возилото. Д. Н. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право