Водещата на COOL...T Петя Дикова: Никога не моля звездите за автограф

Петя Дикова

Ако не бях журналист, бих станала уредник на музея на „Титаник“, казва дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков

- Днес започва 4-тият сезон за COOL...T. Ще има ли някакви промени?

- Когато читателите ви държат в ръцете си съботния ви брой, докато пият сутрешното си кафе, най-вероятно аз ще съм в гримьорната. Ще изпълнявам всички нареждания на стилисти, фризьори и гримьори, преди да отида в студиото за старта на 4-тия сезон на COOL...T. Но ако броим, че в телевизията има пролетен и есенен сезон, тогава ние наесен с песен влизаме в нашия 8-и сезон. Харесвам цифрата 8. Спомням си, че в часовете по Intercultural Communication са ни учили, че много цени в Китай завършват не на .99, а на .98, защото на китайски думата за числото 8 звучи сходно с думата за просперитет и богатство и този омоним действа добре на психиката на потребителя.

- Помните ли първото предаване на COOL...T? Какво мислите за него сега?

- Разбира се, че го помня. С Емо Дилчев се смеехме през целия ден, бяхме много спокойни. Първите ни гости бяха и наши приятели - Силвия Кацарова и Наско Пенев от Б.Т.Р.

Тогава за първи път в историята на телевизията баща (бел. ред. - Сашо Диков) и дъщеря застанаха един срещу друг по едно и също време в двете най-големи телевизии. Имам лекото усещане, че написахме една малка страница история тогава. Както и 5 години по-рано, когато с мама бяхме първите майка и дъщеря, играли на голяма сцена на Народния театър.

Благодаря на Емо, че през всичките тези години запази несравнимото си чувство за хумор и безпогрешния си усет за рейтингови теми. Но още повече му благодаря, че след всичките му пътувания тази година в страната и чужбина пак се връща в 7-а монтажна.

Всъщност, като погледнах първото предаване, сега се сещам колко прически и различни размери съм сменила през годините. Ето и сега съм с лилави краища. Дано да се харесат (смее се).

- Чувствате ли се вече почти ветеран в телевизията? От каква възраст сте пред камерите?

- Започнах работа в Българската национална телевизия, когато бях на 14 г. Богдан Томов, на когото ще съм вечно задължена, се обади вкъщи да каже, че има кастинг за водещи на ново музикално предаване. По-късно „Меломания” се превърна в първото подобно модерно предаване у нас. Продуценти бяха емблематичните Лили Вучкова и Любо Кънчев. От тях научих много, както и сега научавам в Би Ти Ви. Затова се чувствам като човек, за когото е повече от естествено да бъде в телевизията. Не знам дали това отговаря на въпроса ви. Напоследък видяхме как бизнесът допусна „наводняване” с много случайни лица. Публиката, а може би и времето отсяват кои да останат и кои не.

- Коя от звездите сте чакали най-дълго на летището?

- Знаете ли, малко зрители си дават сметка, че не чакането е проблемът, а това, че имаш секунди за реакция, а навън може би е студ, пек или вали като из ведро. Но си е струвало всяка секунда и всеки арктичен или тропически градус за Лейди Гага, Брус Уилис, Робърт де Ниро, Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Стивън Тайлър, Джейсън Стейтъм, Майкъл Бубле... Може би трябва да започна да си водя дневник...

- Кои и с кого са най-паметните ви интервюта или репортажи?

- Никога няма да забравя прегръдката на Ерос Рамацоти, който след интервюто и при изключени камери (както, уви, става обикновено) ме щипна лекичко и каза: „О, ти тренираш.” Разбира се, беше много галантно и както отива на всеки уважаващ себе си италианец. А и да не забравяме, че новата му жена е по-малка дори и от мен… Изключителен певец и изключително забавен събеседник.

- Интервюирали сте огромен брой звезди, за които мнозина дори не смеят да мечтаят дори да зърнат на живо. Какво бихте казали като "вътрешна информация" на обикновения човек за тези срещи?

- Без да давам съвети, единствено мога да кажа какво правя аз: най-важното е да си добре подготвен - да си чел много за човека, с когото ще се виждаш. И да не изпадаш в слабостите на фенството и да молиш за снимка или автограф, а да се държиш професионално.

- Притеснявали ли сте се преди интервю с някого и с кого?

- Преди интервюто с Андреа Бочели изпитах странно неудобство. Не мога да го опиша.

- Ако по някаква причина се налага да смените професията, с какво друго бихте се занимавали?

- С удоволствие бих станала уредник в музея на "Титаник". От малка темата ме вълнува, а и тази година успях да посетя музея в Лас Вегас. Усещането беше, сякаш си на самия кораб.

- Как се чувствахте в училище като дете на известни родители, особено в детските години? (В интервю Аня Пенчева разказва, че й е било неприятно заради вас, когато по едно време са я "набедили" за секс символ.)

- Ако можех да пресметна колко пъти са ми задавали този въпрос, със сигурност отговорът би бил по-интересен (смее се). Чувствах се добре. Все пак в бившето училище "Людмила Живкова" в София учеха умни деца от добри семейства.

Ценното на този въпрос, зададен точно сега, е, че днес мама и тати имат годишнина от сватбата. И за да видите колко страхотен продуцент е Емо и каква невероятна шефка е Валя Гиздарска, ето как ще закрия днешното предаване:

„И на финала искаме да честитим рождения ден на поп певицата Йорданка Христова,

както и годишнината от сватбата на мама и тати. По случай празника поздравявам съпруга на мама и приятелката на тати!”

Това не може да го чуете никъде другаде, нали?

- Ако за нещо се съмнявате по отношение на работата си, кого първо питате за съвет?

- Емо. Валя. Тати. Мама (бел. ред. - Емил Дилчев, продуцент на COOl…T и Валя Гиздарска, главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group).

- Ако сте несигурна за някакво решение в личния живот, кой е вашият съветник?

- Мама. Тати. Валя. Емо.

- Как поддържате форма?

- С шоколад и смях. Но боксът също помага. Когато можем, с тати ходим на преходи в планината. И вие трябва да дойдете - ще ви хареса.

- Обичате ли сладко или пък някакъв вид junk food? Кои са най-големите ви "залитания" в грешна посока във връзка с храната?

- Ооооо, все пак говорите с човек, който не е подвластен на клиширания стремеж да носи XS. От малка ме пращаха на летни училища в Англия и се запознах с всички вредни храни. За мой късмет после открих, че момчетата предпочитат форми като бутилка "Кока-Кола" или "La guitarra", както им казват. Радвам се, че съм от тях.

- Брат ви Ангел Караньотов вероятно ви е давал доста поводи да се гордеете. Ядосвал ли ви е някога до такава степен, че да излезете от кожата си?

- Не, ако в даден момент брат ми не ме кара да се гордея, то със сигурност ме кара да се търкалям от смях.

- Преди две години той се отказа от професионалния спорт, вие как приехте това?

- Уважих решението му. Той е много по-рационален и мъдър от мен.

- С какво се занимава в момента?

- Занимава се с треньорска дейност индивидуално с мотористи.

- Вашият брат има и друга по-голяма сестра - Карина Караньотова. В какви отношения сте с нея?

- С Карина сме в прекрасни отношения. Майките ни са приятелки. А и ние сме се разбрали - тя изпълнява гражданския ни дълг и има прекрасния си син Ивчо, аз градя кариера. Така угаждаме на всички и публиката е доволна (смее се).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта