Водят в съда измамника на глухонямата бургазлийка

Снимка: Архив

Задържаният е със същите увреждания, взел спестените 15 000 лв. на жената

Днес в Бургаския съд ще бъде доведен пловдивчанинът Ерджан, който измами глухоняма бургазлийка и и отне спестяванията. 30-годишният мъж бил със същите увреждания, казаха магистратите.

25-годишната жена и Ерджан комуникирали от май месец тази година и се виждали само с помощта на уеб- камера. Между тях пламнала искра и започнали да кроят планове за общо бъдеще. Родителите на мъжа живеели в Турция. Затова той предложил да им отидат на гости и да си купят там апартамент.

Бургазлийката повярвала на обещанията за любов и съвместен живот и изтеглила 15 000 лева от банката. Парите били от пенсиите от ТЕЛК и оставени в наследство от починалите и родители.

Преди няколко дни, Ерджан, заедно с двете си деца, дошъл в дома и в жк "Меден рудник". Тя взела парите и тръгнали за Турция с неговия автомобил - "Ауди А4".

Преди да стигнат границата обаче, в село Крушевец, той спрял и я помолил да слезе и да му купи цигари, след което натиснал газта и отпрашил към границата.

Ерджан е бил обявен за международно издирване. Задържан е при завръщането си в България, на граничния пункт в Малко Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право